KOH-KAE COFFEE KIERREPULLAT
n. 30 pullukkaa, valmistusaika noin 60 min.
Ainekset:
5 dl Maitoa tai Soijamaitoa
50 g Hiivaa tai kuivahiivaa
1 Kananmuna
1 dl ruokosokeria
1 rkl Kaardemummaa
1 1/2 tl merisuolaa
900 g Vehnäjauhoja (14 dl)
150 g Voita
1 dl Sokeria
2 rkl Kanelia
2 dl Koh-Kae Coffee Maapähkinää (jauheena)
Voiteluun
2 Kananmunaa
Pinnalle
Sokeria ja Koh-Kae Coffee Maapähkinää (jauheena)
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20-30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle sokeria, kanelia ja Koh-Kae Coffee jauhe.
- Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan suorin viilloin. Nosta palat pellille kierre ylöspäin. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
- Voitele pullukat munalla, ripottele päälle raesokeria ja reilusti Koh-Kae Coffee jauhetta. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Makoisan reseptin tarjoaa sinulle Gusu!